Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Maj 28, 2011 20:35 Temat postu: |
|
|
Witam Wszystkich _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Cze 21, 2011 21:48 Temat postu: |
|
|
Witam Serdecznie Nowych Użytkowników Forum
Oczywiście Stałych Bywalców także .
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszcze
|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 0:25 Temat postu: |
|
|
witam serdecznie jeśli będę mogła pomóc to zrobię to z całej mojej serdeczności.... byłam ofiarą przemocy...dzięki walce o siebie stałam sie ocaloną....poznałam człowieka z którym moje zycie układam na nowo....
pamiĘtajmy o jednym KAŻDY Z NAS MA PRAWO DO SZCZĘŚCIA BEZ PRZEMOCY!!!! BIERZMY ŻYCIE W NASZE RĘCE!!!! UKŁADAJMY NASZE ZYCIE NA SWÓJ WŁASNY SPOSÓB!!!!
1. STOP PRZEMOCY!!!
2. ODZYSKANIE WŁASNEJ WARTOŚCI!!!
3. POKOCHAJ SIEBIE!!!
4. ZASŁUGUJESZ NA MIŁOŚĆ I SZACUNEK !!!
5. ZMIENIAJ TO CO ZŁE W DOBRE!!!
6. BĄDŹ SZCZĘŚLIWYM!!!!
w tym wszystkim pomoże terapia i specjaliści....uwierzcie...pozdrawiam  _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
beagra3
|
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 6:36 Temat postu: |
|
|
Witam.Ciesze sie ze Was znalazlam.CHCE wyrwac sie z mojego koszmaru ktory trwa juz zbyt dlugo.Wiem ze nie bedzie to latwe ale bede walczyc o lepsze zycie dla siebie i dzieci.KONIEC z przemoca i narzucaniem jego woli.Nie jestesmy jego wlasnoscia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaszcze
|
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 23:44 Temat postu: |
|
|
witaj beagra3 odważna z Ciebie kobieta....walcz i wygrywaj!!! nikt inny jak my sami -doświadczający przemocy- możemy powiedzieć STOP!!! DOŚĆ!!! KONIEC!!! i układajmy siebie na nowo dla siebie....pozdrawiam _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lulka
|
Wysłany: Sro Lip 27, 2011 0:16 Temat postu: |
|
|
Cytat: | STOP!!! DOŚĆ!!! KONIEC!!! i układajmy siebie na nowo dla siebie.... |
No ja zawsze padam na kolana przed takimi słowami!!
Cześć beagra3 trafiłaś w dobre drzwi! Teraz już może być tylko lepiej!
Jesteśmy z Tobą. _________________ Intuicja jest nieświadomą inteligencją, która prowadzi do wiedzy bez rozumowania lub wnioskowania.
— Hans Selye
http://www.zwierzenia.cba.pl/1/6.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paskowana
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 8:42 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry,
ja i moje jeszcze nie narodzone dziecko staliśmy się ofiarami przemocy. dzisiaj mija 30 dni odkąd udało mi się w końcu uciec z tego domu ale jest mi coraz trudniej... można powiedzieć, że przemoc nadal trwa - psychiczna, bo fizyczna się skończyła. szukam pomocy wsparcia, aby nie zwariować, dowiedzieć się, czy na pewno ja jestem tą ofiarą czy przypadkiem nie jestem sprawcą... a przede wszystkim - aby ratować swoją sytuację i móc cieszyć się w końcu tym upragnionym, wymarzonym szczęściem - dzieckiem. i aby sobie wybaczyć :/ bo zrozumieć pewnie nigdy mi nie przyjdzie, liczę tylko, że z czasem pytanie DLACZEGO przestanie mieć takie znaczenie dla mnie - a potem będzie miało dla dziecka.... i jak z tym sobie poradzić.. ech.
pozdrawiam wszystkich. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 15:45 Temat postu: |
|
|
Dziwne pytanie - czy jestem ofiarą czy sprawca? Można odpowiedzieć na nie prosto - jeśli jesteś krzywdzona to znaczy, że jesteś ofiarą, jeśli krzywdzisz - to jesteś sprawcą. Chyba jednak nie o taką odpowiedź chodzi w Twoim pytaniu… _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |
Paskowana
|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 18:56 Temat postu: |
|
|
Przepraszam, wszystko co się wokół mnie dzieje jest dziwne, dlatego i moje pytania są rzeczywiście dziwne
Chodzi o to, że wiele osób po wysłuchaniu 'mojej historii' twierdzi, że jestem ofiarą, ale ta jedna osoba - wobec ich mniemania - sprawca twierdzi zupełnie co innego. Jest przekonujący. Dla mnie przynajmniej. Fakt, to ja zostałam wyrzucona z domu, fakt to ja jedyna martwię się teraz o dziecko - ale to co on mówi o mnie i do mnie sprawia, że nie ufam już sobie. Ech, pewnie nic to nie wyjaśnia... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbarapomoc
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2011 23:23 Temat postu: Witam |
|
|
Witam serdecznie. Wiem dlaczego tu jestem, dzisiaj nie potrafie w kilku slowach strescic problemu, uwazam, ze nie bedzie latwo przebrnac przez ten koszmar. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbarapomoc
|
Wysłany: Czw Paź 20, 2011 23:42 Temat postu: |
|
|
Tak bardzo sie boje, nie wiem jak pokierowac zyciem, dojdzie do tragedii. Czy ktos mi pomoze? Czy zalozyc nowy temat, opisac wszystko? Lęk, brak ufnosci nie pozwala mi ruszyc z miejsca. On moze zabic, okaleczyc na cale zycie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 0:36 Temat postu: |
|
|
To będzie pomocne aby zrozumieć Twój problem, wysłuchać co masz do powiedzenia a potem, móc wspólnie poszukać rozwiązania, które będzie Ci pomocne. Załóż nowy temat! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 10:44 Temat postu: |
|
|
Barbarapomoc Witaj
Dokładnie tak jak pisze Kazik załóż nowy temat.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
Powrót do góry |
|
 |
nika14
|
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 17:30 Temat postu: |
|
|
Wtam wszystkich ,jestem tu od kilku dni zabierając głos, ale czytam forum dłużej, może moje doświadczenia odrobinę komuś pomogą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
marianna
|
Wysłany: Sob Paź 22, 2011 18:14 Temat postu: |
|
|
I ja witam wszystkich, podczytuję już od jakiegoś czasu.
Chciałam opisać swoje życie, szczególnie przed czwartkiem 20...potem pomyślałam,że jednak po.... a po nim odechciało mi się znów wszystkiego.
Znów dół, myśli że nic nie wyjdzie.
I jak ostatnie 2 tygodnie były dla mnie jak odżycie to po 20 znowu dół. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|