Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dzeicinstwo i dorastanie naszych przemocowcow
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maga

PostWysłany: Nie Maj 25, 2008 21:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kiedyś mój mąż zrobił mi awanturę bo on był u dentysty zdjąć kamien z zebów i jak wrócił ja tego nie wychwalałam jakie to te jego zęby cudowne
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Nie Maj 25, 2008 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie .
zachowanie czysto egoistyczne . Jak dotyczy jego to chce aby wychwalac mówic ach i och a jak dotyczy kogoś innego to nie widzi i często nie słucha .

Takie zachowanie odkrywa poniekąd "prawdziwą naturę " przemocowca .

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Echnaton

PostWysłany: Pon Maj 26, 2008 22:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najbardziej rozłożyłaś mnie tym rakiem prostaty...Smile A myślałem, ze w życiu widziałem już wszystko...
Maga

PostWysłany: Wto Maj 27, 2008 8:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i on wnosi juz drugi raz do sądu że maja mnie przebadać pod kątem zaburzeń psychicznych i wymiania nawet jakich
Powrót do góry
olka2008

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 23:48    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

MAGA, może on niech wniesie o przebadanie siebie samego?
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 7:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz jż kilka osób powiedziało mi ze mam o to wnieść, może coś w tym jest?
Powrót do góry
olka2008

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 9:53    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Śledzę Twój wątek (i nie tylko Twój...) i normalnie nie mogę wyjść z podziwu, co też są skłonni wymyśleć w sądzie nasi przemocowcy. Rolling Eyes

Bo przecież oni są niewinni... Winni jesteśmy my - ofiary. Cudowne odwrócenie ról. Ciekawe tylko komu sąd da wiarę. Prawda jak oliwa, zawsze na wierzch wypływa Exclamation
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 9:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ola nie wiem, patrząc na to wszystko odnosze wrażenie ze w życiu wygrywa ten kto sprytniejszy a nie ten co robi właściwie
Powrót do góry
olka2008

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:12    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Masz chyba rację. Ważne jest kto w sądzie głośniej krzyczy. Moje zdanie jest podobne. Sąd raczej zwraca uwagę na to co bardziej prawdopodobne, a nie na to, co rzeczywiście jest prawdą. Niestety.
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

właśnie, zresztą niektórych rzeczy nie da sie udowodnić, pozatym oni wiele robią na pokaz, na potrzeby sprawy, a jak to udowodnić? sąd widzi ze robi i waze jest ze robi a nie motywy dlaczego
Powrót do góry
olka2008

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:26    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Pozostaje mieć nadzieję, że sędzia jest też człowiekiem i widzi idiotyczne zachowania przemocowców na sali sądowej.

Mój kolejną już sprawę siedzi z ironicznym uśmieszkiem na twarzy i na każde wypowiedziane przez kogokolwiek zdanie "prycha". Ja natomiast siedzę i ryczę i nieraz już mój adwokat prosił o możliwość opuszczenia przeze mnie sali rozpraw. Cieszę się, bo pani prokurator to wychwyciła i kazała odnotować do akt sprawy, na co sędzina przystała (zarówno zachowania męża jak i moje).

Sąd to też ludzie!
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to masz szczęście;
mi sie jeszcze nie zdarzyło zeby odnotowali jego zachowanie w żadnym sądzie, a szkoda...
Powrót do góry
olka2008

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:43    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

MAGA, kiedys musi być ten pierwszy raz. Smile

Może nie powinnam tak pisać, ale na rozprawie głównej był pan prokurator i odniosłam wrażenie, że... broni oskarżonego. Na sprawie natomiast interesowało go wszystko... poza sprawą. Na moje szczęście, na drugą rozprawę przyszła pani prokurator i już będzie ze mną do końca (przejęła sprawę - powodów nie znam). Super kobieta.

Nie wspomnę o sędzinie. Dopiero jest asesorem, ma może góra 35 lat i jest tak cięta i czepliwa, że sama jestem w szoku. Smile Jeden ze świadków obrony tak kłamał i się nakręcał, obrzucał mnie obelgami i wkładał w moje usta słowa, których nie powiedziałam, że nie wytrzymała i ukarała go najpierw 300zł grzywny, później jeszcze dostał 500zł. Dla przykładu, bo przerywał rozprawę. Smile Smile Smile

I Tobie życzę, byś spotkała na swej sądowej drodze takich wspaniałych ludzi...
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz Olu nie wszystkie sprawy mają happy end i tyle, trzeba sie z tym pogodzic i żyć dalej...
ale dzięki za wsparcie:-)
Powrót do góry
olka2008

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 10:53    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Wiem, wiem, ale musimy patrzeć mimo wszystko optymistycznie na ten cały "bałagan". Ja też jeszcze nie jestem pewna rezultatów, też przepełniają mnie obawy, ale pozytywne podejście do spraw działa cuda. Szkoda, że tak późno uwierzyłam Kazikowi z NL...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 5 z 6

Skocz do: