Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak rozpoznać sprawcę przemocy - za nim będzie za późno!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Meg

PostWysłany: Pią Maj 30, 2008 23:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie Kazik, to nie tęsknota. W moim przypadku na pewno nie.
To właśnie dążenie do tego aby moje życie i moje działania nie musiały być podporządkowane jemu. A nadal niestety są i to z winy uwarunkowań zewnętrznych (przede wszystkim prawnych), a nie mojej.
Więc wszystkimi siłami próbuję chociaż psychicznie się odłączyć. I takie różne dywagacje pomagają. Właśnie to żeby np. zobaczyć tą "wszawość zachowania" Wink

Wild
piszesz - "potem byłam zła, wściekła i to mi pomogło"
U mnie momentem otrzeźwienia było to, że zaczął mi dusić syna.
Przestałam z nim rozmawiać, wystąpiłam o rozwód - natychmiast.
Dopiero potem było zastanawianie się nad przeszłością, terapia i zrozumienie tego w czym żyłam.
Może to źle, ale nigdy nie byłam wściekła, chciałam tylko i aż, żeby dał nam spokój.
A on nie chce i naprawdę w jego zachowaniu ludzkich odruchów nie ma, nie wiem kto tam może być Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
olka2008

PostWysłany: Pią Maj 30, 2008 23:43    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

Meg, to prawda o czym piszesz. Dodam, że można przestać kochać człowieka w jednej chwili. Mam na myśli moment krytyczny, który u mnie też wiązał się ściśle z dzieckiem i zrobieniem mu krzywdy. Sad

Echnaton, nie tęskni się za kimś, kto przykłada dziecku broń do głowy. Nawet się nie da tego zrozumieć.

PS. Mamy kolejny punkt wpólny naszych przemocowców. Gdy widzą, że w nas jest choć odrobina siły, wykorzystują nasz słaby punkt - dzieci!!! Dla każdego normalnego rodzica dzieci są wszystkim!!! I oni to wiedzą!!!
Powrót do góry
maras
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Pią Maj 30, 2008 23:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgadza się bardzo często przemocowcy niestety posługują się dziecmi . Oczywiście robią to ojcowie jak i matki .
Tutaj nie ma żadnego podziału .

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
penelopa

PostWysłany: Nie Cze 01, 2008 21:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witajcie, tez się z tym zgodzę.Jestem po pierwszej sprawie rozwodowej i odzyskałam siłę, którą miałam kiedyś...
Wysłałam do niego smsa, kiedy pozwoli dorosnąć synowi, gdy skończą się jego pieniądze (przemocowca-męża) czy gdy syn znajdzie sie w więzieniu?
Wysłał tego smsa do syna i syn zadzwonił do mnie żebym więcej nie pisała do taty, że on skończy w więzieniu... myslałam, że zwymiotuję.Zepchnął odpowiedzialność na syna...
olka2008

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 21:33    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

PENELOPO, ja jestem w trakcie karnej przeciwko mężowi. Zauważ jedno, oni wszyscy są niewinni! Mają jakąś manię niewinności czy co? Rolling Eyes

Mój przemocowiec oczywiście nie przyznał sie do winy, ba, odmówił składania wyjaśnień, a w mowie na rozprawie głównej jego obrońca wspaniałomyślnie zrzucił winę na mnie. Shocked Dowody wskazują na oczywistą winę męża, a on swoje...

Ciekawe są ich podejścia do spraw karnych. Rolling Eyes

Ja uważam, że uproczywe nie przyznawanie się do winy i zrzucanie jej na nas - ofiary to dalszy ciąg przemocy Exclamation
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 22:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może w ten sposób usiłują w nieudolny sposób poprawić swoje upadające poczucie własnej wartości?
olka2008

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 23:10    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

ECHNATON, oni już tak nisko upadli, że niżej to już chyba nie można Exclamation
Pokazują to nam na każdym kroku, chociażby w potyczkach przed Temidą.
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Czw Cze 05, 2008 23:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można, można...nie ma takiego szczytu aby nie można wymyslec lepszego i nie am takiego upadku, w którym nie mozna znaleźć dna...Wydaje się, ze można spadać i spadac i wciąz móc spaść niżej....
olka2008

PostWysłany: Pią Cze 06, 2008 21:34    Temat postu: olka2008 Odpowiedz z cytatem

To już zaczynam się bać, co znowu wymyśli... Shocked
Powrót do góry
Maga

PostWysłany: Pon Cze 09, 2008 10:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja sie o to boje każdego dnia
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: