Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna Forum na temat przemocy w rodzinie
Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP
www.niebieskalinia.pl 

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Czy to można nazwać znęcaniem się psychicznym
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Masza35

PostWysłany: Sob Sie 09, 2008 17:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Beti.jakie mężatki?????
nie zrozumiałas mnie totalnie.

mam na mysli sytuacje, gdy juz nie jestesw zwiazku....gdy jestes w separacji ..absolutnie jestem za wiernoscią małzeńska...to bardzo cenne
Echnaton
Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

PostWysłany: Sob Sie 16, 2008 0:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawca na zewnatrz jest piekny, ugładzony, spokojny, zdecydowany i emocjonalnie stonowany, a ofiara sfrustrowana i byle jaka! Jesli opinie w RODK pisza osoby, które o przemocy psychicznej i fizycznej czerpią wiedze z brukowej prasy to....cięzko będize to obalic, ale...

To ofiary doznają skutków - leczą sie, biegają po psychiatrach i psychologach, opinia i jednych i drugich stawia w kacie takie brednie....
Ofiary doznają urazów - maja jakieś ślady w zapisach lekarskich rodzinnych, pogotowia czy innych...
Wreszcie świadkowie...

Czasami w sprawie orozwód warto siegnac do takich świadkó, którzy coś widzieli któzy coś słyszeli, dotknęłi, zobaczyli.....

I apelowac....

W przyapdku problemów pisac do mnie....dołączając taka opinie oraz wyrok w sprawie....

Nie ma spraw nierozwiązanych!
tecza

PostWysłany: Nie Sie 17, 2008 1:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Echnatonie, niestety sędzina powiela brednie tych pierwszych biegłych w swoim pisemnym uzasadnieniu.
Ale o tyle jest łaskawa, że nie jest już tak napastliwa wobec mnie jak te biegłe, które o przemocy wiedzą tyle co kot napłakał, wiedzę z brukowców - masz racje. A jeszcze ośmielają się prowadzić warsztaty na temat przemocy...
Do upadłego broniły swojego stanowiska, zwłaszcza pani pedagog. Pani psycholog zamieniła ze mną tylko jedno zdanie na temat dziecka. Natomiast z boa dusicielem rozmawiały obydwie. A miały ustalić czy jestem ofiarą przemocy...
Resztę napiszę na pw.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
yamato

PostWysłany: Nie Sie 17, 2008 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tecza czyż prawda sie nie obroni wiem że to jest ciężkie i trzeba cierpliwości choć czasem nie ma na to czasu sam wiele przeszedłem i nie wiem co mnie jeszcze czeka wiele faktów wskazywało iż to ja jestem sprawcą nie robiłem nic zupełnie nic może mi się udało albo uśmiechnął się do mnie los szczęścia .
Wiesz co się okazało i byłem już na samym dole obwiniaałem się o wszystko że to co się stało jest tylko i wyłącznie moją winą . Aż tu nagle zwrot o 180 stopni . To żona zaczeła wyciągać do mnie rękę nie wiem co o tym myśleć i boję się tyle bólu , owszem chcę jej pomóc lecz co z tego wyniknie to nie wiem . Mimo tych upokorzeń i bólu zadanego mi z jej strony nie skreśliłem jej sama poprosiła mnie abyśmy poszli ma terapię rodzinną , ona w tyn czasie już od dłuższego czasu pracuje nad sobą indywidualnie . Chę jej dać tą szansę i nie chcę wpaść w powątpienie chcę spróbować .
poz Yamato
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Echnaton

PostWysłany: Nie Sie 17, 2008 14:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dopóki sądy będą zdominowane przez osoby, które o przemocy w rodzinie czerpią wiedzę z brukowej prasy dopóty będzie czas na niesprawiedliwe wyroki i krzywdzące orzeczenia....

Warto walczyc o prawdę, nawet jesli czasmi dostanie się ciosy i przegrywa bitwy....Przecież na wyroku nie kończy się jeszcze żcyie, trzeba iśc dalej i pokazać światu, ze jesteśmy wolni od przemocy, serdeczni, otwarci...
yamato

PostWysłany: Sob Wrz 06, 2008 23:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"(...) ja uwazam / i nie tylko ja/ ze na tym forum faceci nawet jesli sa ofiarami- nie maja racji bytu. Forum samo sie tak uksztaltowało . Jest forum dla kobiet. Co jakis czas pojawiaja sie tu sieroty popaprancy płci pseudo meskiej ktorzy usiluja nam wmawiac ze sa ofiarmi. Rwą nam watek rozmowy, obrazaja , kopiuja cale fragmenty naszych wypowiedzi na forum ojca.. ale maras uwaza ze tak jest dobrze. Wtdedy my wycofujemy sie i gadamy na pw.
Nie zkładam ze maras ma złe intencje, ale wydaje mi sie,ze on nie calkiem rozumie jak zly skutek na nas wywiera obecnosc klonow i inywiduow piszacych na forum brednie ktore my co dzien slyszymy w domu od naszych przemocowcow.

facet ofiara to facet d.. a nie facet. Moj jacus tez jest ofiara.. i twoj i maszy i Poli i Olki i magi i meg .. kazdy z nich jest ofiara. Tylkoze to my mamy obdukcje"
Czyż nie można tego nazwać szkalowaniem i pomówieniami ta pani ktora to pisała nie będę wymieniał jej nicku niech sie zastanowi czasem co wypisuje .
poz Yamato
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 0:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nagłe przebudzenie? Po tylu dniach? I po całkowitym wyjaśnieniu sprawy?
maras

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 0:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yamato
hmm i co tu zrobic ... Czy nie czas na zmianę nastawienia... ?
Czy jak masz pretensje nie napiszesz konkretnie o co Ci chodzi na pw ?
oraz ewentulny projekt zmian itd . Jestem otwarty na dialog o tym chyba już wiesz.

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
yamato

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 10:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jestem ciągle otwarty na dialog lecz nie wyobrażam sobie aby w ten sposób podchodzić do sprawy , ja nawet jeśli byłem jak to się mówi w głebokim kryzysie nie posuwałem do pisanie takich bzdurnych komentarzy . Jestem człowiekiem spokojnym i staram się raczej takim zostać nie chcę toczyć żadnych wojen ani batalji na oszczerstwa nie na tym to polega . Uważam iż każdy ma prawo tu wejść na forum i szukać tego czego mu pomorze w rozwiązaniu jego problemu .A obrzucanie kogoś wyzwiskami i porównania do nieudaczników to troszkę za wiele . Nigdy nie posunął bym się do tego aby uderzyć kobietę i tylko dlatego nie jestem mężczyzną , trudno u mnie tak się stało iż żona to wykorzystała . Nie jestem zwolennikiem kończenia takich spraw z finałem czy też w sądzie czy rozbiciem rodziny , a żywienie do kogoś urazu nie powinno się odzwierciedlać tym iż nienawidzi się tego gatunku ja też teraz np boję się kobiet po tym co mnie spotkało .
Lecz nie skreślam ich z mojego życia ale dość tego biadolenia nie chcę już wracać do tego tematu bo to nic nie daje.
Życzę wszystkim paniom i panom aby znalazł/y tu to czego szukają czyli możliwość znalezienia rozwiązania swoich problemów życiowych.
A wszystkim forumowiczom pogody ducha i trochę dla siebie życzliwości a przede wszystkim uśmiechu choć odrobinę wiem że to czasem jest trudne ale mimo wszystko dajmy sobie na niego szansę .
poz Yamato
Powrót do góry
Echnaton

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 17:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Twoja otwartość poznaliśmy po kilku nieprzemyślanych wpisach, gdzie chciałeś dyskutować o korzyściach jakie ofiara ma z bycia ofiarą
http://www.forum.niebieskalinia.pl/viewtopic.php?t=1128&highlight=
Oczywiście to nie dotyczy wszystkich Twoich komentarzy ale wydaje się, że zarówno te oględnie mówiąc niezbyt udane komentarze dotyczące roli mężczyzn i kobiet wymykają się przede wszystkim z ust osób, które maja swój osobisty problem w zanadrzu i nieprzepracowane poczucie krzywdy. Gdybyś uczestniczył w grupach to wtedy powiedziałbyś, ze świat nie jest idealny, ale to nie oznacza, że mamy generalizować i krzyczeć na siebie wzajemnie. im kto głośniej tym większa ma rację?
maras

PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dyskusja odbiegła już dawno od tematu przewodniego .

Więc aby nie wprowadzac zamieszania temat zostaje zamknięty.

ps. tak jak obiecałem w odrębnym temacie umieszczę informację odnośnie Stowarzyszenia "Byc Ojcem" .
http://www.forum.niebieskalinia.pl/viewtopic.php?p=10148#10148

pozdrawiam
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum na temat przemocy w rodzinie Strona Główna -> Forum ogólne o przemocy w rodzinie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: