| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Masza35
|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 17:35 Temat postu: |
|
|
Beti.jakie mężatki?????
nie zrozumiałas mnie totalnie.
mam na mysli sytuacje, gdy juz nie jestesw zwiazku....gdy jestes w separacji ..absolutnie jestem za wiernoscią małzeńska...to bardzo cenne _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 0:44 Temat postu: |
|
|
Sprawca na zewnatrz jest piekny, ugładzony, spokojny, zdecydowany i emocjonalnie stonowany, a ofiara sfrustrowana i byle jaka! Jesli opinie w RODK pisza osoby, które o przemocy psychicznej i fizycznej czerpią wiedze z brukowej prasy to....cięzko będize to obalic, ale...
To ofiary doznają skutków - leczą sie, biegają po psychiatrach i psychologach, opinia i jednych i drugich stawia w kacie takie brednie....
Ofiary doznają urazów - maja jakieś ślady w zapisach lekarskich rodzinnych, pogotowia czy innych...
Wreszcie świadkowie...
Czasami w sprawie orozwód warto siegnac do takich świadkó, którzy coś widzieli któzy coś słyszeli, dotknęłi, zobaczyli.....
I apelowac....
W przyapdku problemów pisac do mnie....dołączając taka opinie oraz wyrok w sprawie....
Nie ma spraw nierozwiązanych! _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tecza
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 1:29 Temat postu: |
|
|
Echnatonie, niestety sędzina powiela brednie tych pierwszych biegłych w swoim pisemnym uzasadnieniu.
Ale o tyle jest łaskawa, że nie jest już tak napastliwa wobec mnie jak te biegłe, które o przemocy wiedzą tyle co kot napłakał, wiedzę z brukowców - masz racje. A jeszcze ośmielają się prowadzić warsztaty na temat przemocy...
Do upadłego broniły swojego stanowiska, zwłaszcza pani pedagog. Pani psycholog zamieniła ze mną tylko jedno zdanie na temat dziecka. Natomiast z boa dusicielem rozmawiały obydwie. A miały ustalić czy jestem ofiarą przemocy...
Resztę napiszę na pw. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 12:11 Temat postu: |
|
|
Tecza czyż prawda sie nie obroni wiem że to jest ciężkie i trzeba cierpliwości choć czasem nie ma na to czasu sam wiele przeszedłem i nie wiem co mnie jeszcze czeka wiele faktów wskazywało iż to ja jestem sprawcą nie robiłem nic zupełnie nic może mi się udało albo uśmiechnął się do mnie los szczęścia .
Wiesz co się okazało i byłem już na samym dole obwiniaałem się o wszystko że to co się stało jest tylko i wyłącznie moją winą . Aż tu nagle zwrot o 180 stopni . To żona zaczeła wyciągać do mnie rękę nie wiem co o tym myśleć i boję się tyle bólu , owszem chcę jej pomóc lecz co z tego wyniknie to nie wiem . Mimo tych upokorzeń i bólu zadanego mi z jej strony nie skreśliłem jej sama poprosiła mnie abyśmy poszli ma terapię rodzinną , ona w tyn czasie już od dłuższego czasu pracuje nad sobą indywidualnie . Chę jej dać tą szansę i nie chcę wpaść w powątpienie chcę spróbować .
poz Yamato _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
Największa satysfakcja w życiu to świadomość ,że się nikogo nie skrzywdziło .
YAMATO ..大和 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 14:01 Temat postu: |
|
|
Dopóki sądy będą zdominowane przez osoby, które o przemocy w rodzinie czerpią wiedzę z brukowej prasy dopóty będzie czas na niesprawiedliwe wyroki i krzywdzące orzeczenia....
Warto walczyc o prawdę, nawet jesli czasmi dostanie się ciosy i przegrywa bitwy....Przecież na wyroku nie kończy się jeszcze żcyie, trzeba iśc dalej i pokazać światu, ze jesteśmy wolni od przemocy, serdeczni, otwarci... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 23:58 Temat postu: |
|
|
"(...) ja uwazam / i nie tylko ja/ ze na tym forum faceci nawet jesli sa ofiarami- nie maja racji bytu. Forum samo sie tak uksztaltowało . Jest forum dla kobiet. Co jakis czas pojawiaja sie tu sieroty popaprancy płci pseudo meskiej ktorzy usiluja nam wmawiac ze sa ofiarmi. Rwą nam watek rozmowy, obrazaja , kopiuja cale fragmenty naszych wypowiedzi na forum ojca.. ale maras uwaza ze tak jest dobrze. Wtdedy my wycofujemy sie i gadamy na pw.
Nie zkładam ze maras ma złe intencje, ale wydaje mi sie,ze on nie calkiem rozumie jak zly skutek na nas wywiera obecnosc klonow i inywiduow piszacych na forum brednie ktore my co dzien slyszymy w domu od naszych przemocowcow.
facet ofiara to facet d.. a nie facet. Moj jacus tez jest ofiara.. i twoj i maszy i Poli i Olki i magi i meg .. kazdy z nich jest ofiara. Tylkoze to my mamy obdukcje"
Czyż nie można tego nazwać szkalowaniem i pomówieniami ta pani ktora to pisała nie będę wymieniał jej nicku niech sie zastanowi czasem co wypisuje .
poz Yamato _________________ Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie że to miłość może uczynić go szczęśliwym
YAMATO ..大和 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 0:02 Temat postu: |
|
|
Nagłe przebudzenie? Po tylu dniach? I po całkowitym wyjaśnieniu sprawy? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 0:09 Temat postu: |
|
|
yamato
hmm i co tu zrobic ... Czy nie czas na zmianę nastawienia... ?
Czy jak masz pretensje nie napiszesz konkretnie o co Ci chodzi na pw ?
oraz ewentulny projekt zmian itd . Jestem otwarty na dialog o tym chyba już wiesz.
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yamato
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 10:47 Temat postu: |
|
|
Ja jestem ciągle otwarty na dialog lecz nie wyobrażam sobie aby w ten sposób podchodzić do sprawy , ja nawet jeśli byłem jak to się mówi w głebokim kryzysie nie posuwałem do pisanie takich bzdurnych komentarzy . Jestem człowiekiem spokojnym i staram się raczej takim zostać nie chcę toczyć żadnych wojen ani batalji na oszczerstwa nie na tym to polega . Uważam iż każdy ma prawo tu wejść na forum i szukać tego czego mu pomorze w rozwiązaniu jego problemu .A obrzucanie kogoś wyzwiskami i porównania do nieudaczników to troszkę za wiele . Nigdy nie posunął bym się do tego aby uderzyć kobietę i tylko dlatego nie jestem mężczyzną , trudno u mnie tak się stało iż żona to wykorzystała . Nie jestem zwolennikiem kończenia takich spraw z finałem czy też w sądzie czy rozbiciem rodziny , a żywienie do kogoś urazu nie powinno się odzwierciedlać tym iż nienawidzi się tego gatunku ja też teraz np boję się kobiet po tym co mnie spotkało .
Lecz nie skreślam ich z mojego życia ale dość tego biadolenia nie chcę już wracać do tego tematu bo to nic nie daje.
Życzę wszystkim paniom i panom aby znalazł/y tu to czego szukają czyli możliwość znalezienia rozwiązania swoich problemów życiowych.
A wszystkim forumowiczom pogody ducha i trochę dla siebie życzliwości a przede wszystkim uśmiechu choć odrobinę wiem że to czasem jest trudne ale mimo wszystko dajmy sobie na niego szansę .
YAMATO ..大和 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 17:11 Temat postu: |
|
|
Twoja otwartość poznaliśmy po kilku nieprzemyślanych wpisach, gdzie chciałeś dyskutować o korzyściach jakie ofiara ma z bycia ofiarą
http://www.forum.niebieskalinia.pl/viewtopic.php?t=1128&highlight=
Oczywiście to nie dotyczy wszystkich Twoich komentarzy ale wydaje się, że zarówno te oględnie mówiąc niezbyt udane komentarze dotyczące roli mężczyzn i kobiet wymykają się przede wszystkim z ust osób, które maja swój osobisty problem w zanadrzu i nieprzepracowane poczucie krzywdy. Gdybyś uczestniczył w grupach to wtedy powiedziałbyś, ze świat nie jest idealny, ale to nie oznacza, że mamy generalizować i krzyczeć na siebie wzajemnie. im kto głośniej tym większa ma rację? _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maras Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 23:42 Temat postu: |
|
|
dyskusja odbiegła już dawno od tematu przewodniego .
Więc aby nie wprowadzac zamieszania temat zostaje zamknięty.
ps. tak jak obiecałem w odrębnym temacie umieszczę informację odnośnie Stowarzyszenia "Byc Ojcem" .
http://www.forum.niebieskalinia.pl/viewtopic.php?p=10148#10148
pozdrawiam _________________ -----------------------------------------------------
G. E. d/s P.P.R |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|