|
Forum na temat przemocy w rodzinie Ogólnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy w Rodzinie "Niebieska Linia" IPZ PTP www.niebieskalinia.pl
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
olka2008
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 21:54 Temat postu: olka2008 |
|
|
Masza, mój adwokat odradzał mi mediację, ale to było już po udzieleniu mu pełnomocnictwa, a więc zapłaceniu należności. Ta opcja nie wchodzi więc w grę.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 22:00 Temat postu: |
|
|
Moze myslał ze bedziesz chciała częśc kasy spowrotem?
nie wiem...warto jednak wrocic do tematu...duzo argumentow jest za mediacja....
wg mnie po co włuczyc sie latami po sądach , jak mozna wypracowac cos w miesiac, dwa...
decyzja nalezy do Ciebie _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 22:02 Temat postu: olka2008 |
|
|
Już decyzję podjęłam, żadnych mediacji.
Ja chciałam rozmawiać wcześniej. On nie chciał. Bił itd itd Teraz, gdy on chciał, ja juz nie chcę.
Sprawa karna w toku...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Masza35
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 22:03 Temat postu: |
|
|
 _________________ Bog nie moze byc wszedzie obecny, dlatego stworzyl matke |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Echnaton Moderator - Współpracownik NL konsultant ds. prawa i procedur

|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 22:27 Temat postu: |
|
|
Jeszcze raz powtarzam - mediacja jest wskazana tylko wtedy gdy obie strony są sobie równe, polecana np. przy ustaleniu pewnych kwestii, ale nie wtedy gdy jest ofiara, która się boi działań sprawcy i sprawca, który chce jeszcze więcej wywalczyć dla siebie. To tak jakby układać się z mordercą, który pod stołem ma pistolet a do mediatora robi dobra minę. Sprawca zna słabe strony ofiary i jeśli idzie na mediacje to....widocznie nie ma innej drogi, bo w przeciwnym wypadku straci więcej. W mediacji chce ugrać jak najwięcej dla siebie, a ponieważ ofiara jest uległa - z powodu tego pistoletu pod stołem - ta mediacja to kolejne upokorzenie, a nie zwycięstwo.
W takich przypadkach mądrzej latami chodzić po sądach.... _________________ „lepiej zapal świecę, niż byś miał przeklinać ciemność” |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olka2008
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 22:44 Temat postu: olka2008 |
|
|
Dokładnie, popieram i stosuję w swoim życiu.
Mam nadzieję, ze niebawem napiszę Wam z jakim powodzeniem!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|